Det värdefulla välbefinnandet

Stress och press är mer än vanligt i dagens arbetsliv. Läs om vikten av att bygga in välbefinnande i vardagen.

Varje dag utsätts vi för tusentals intryck. Speciellt i urbana miljöer där tempot är högt och många slåss om uppmärksamheten. En tydlig trend är dessutom att människor idag arbetar i situationer som är mer obestämda och lösa i kanterna. Arbetstid och fritid går in i varandra.

Fysiskt kan du jobba var som helst och när som helst. Mentalt är det ofta stor press och höga krav i ett rasande tempo. Samtidigt kräver en hel del arbetsuppgifter eftertanke och reflektion för att bli riktigt bra utförda.

I en av AMF Fastigheters undersökningar kring framtidens arbetsplatser svarar en student så här på frågan om vad som är viktigt: Att du som individ kan filtrera bort det mesta av bruset så att du kan komma in i ett flow där du kan arbeta ostört och fokuserat.”

Går det att åstadkomma? Svaret är att bygga in välbefinnande i det vardagliga arbetslivet. Det kan handla om fysiska platser i och kring kontoret som är designade för ostörda tankar. Där belysning, möblering, material och färger är noga utvalda. Det handlar även om en tydlig strategi från ledningen att kommunicera vikten av att ibland sänka tempot. En annan nog så viktig detalj är närheten till friskt luft och inspirerande utomhusmiljöer.

Många i dagens yrkesliv tror att stress och känsla av splittring är ett privat problem. Men koncentration och sinneslugn kan värderas både i bättre affärer för företaget och bättre hälsa för medarbetarna. Och vill företaget satsa på kreativitet som drivkraft för utveckling är sinneslugn en av förutsättningarna. Så här säger en röst från vår undersökning: ”Kreativitet kräver möjlighet till tysta utrymmen, inte för stora öppna kontorslandskap och utrymme för radioskugga där man stänger ned allt som stör.”

Begreppet mindfulness är måhända ett modeord men kan också ses som symptom på ett behov. Att på olika sätt stanna upp, blunda och ta några djupa andetag är nödvändigt i en urban vardag. Det är dessutom bevisat att effektivitet och prestation ökar med hjälp av regelbunden återhämtning.

I Urban Escape Stockholm tar vi betydelsen av välbefinnande på allvar. Vi har stort fokus på sinneslugn, trivsel, trygghet dygnet runt och inte minst utveckling av den tredje platsen – mötesplatser för jobb och sociala aktiviteter utanför kontoret och hemmet.

 • Nyhet

  Kindred Group flyttar in i kvarterets nya hus

  Bit för bit tar Urban Escapes nya hus form i korsningen Hamngatan och Regeringsgatan. Ett av de företag som kommer...

  Läs mer
 • Nyhet

  Tjugo dagar med nya takupplevelser i city!

  I mars 2017 invigdes de första publika delarna i Urban Escape kvarteret med hotellen At Six och Hobo tillsammans med...

  Läs mer
 • Nyhet

  Torgfest på Brunkebergstorg

  Kom och fira nya Brunkebergstorg torsdag den 31 augusti. Under en dag flyttar verksamheterna runt Gallerian och Kulturhuset ut på torget –...

  Läs mer
 • Nyhet

  Netlight får nytt hem i Urban Escape

  Just nu är det högtryck i Urban Escape. Brunkebergstorgs två nya hotell, den nya entrén och takkrogen Tak fyller kvarteret...

  Läs mer
 • Nyhet

  Ett nytt citykvarter har öppnat

  Delar av Urban Escape har öppnat! Hotellen At Six och Hobo är redo att möta sina gäster. Samtidigt öppnar vi...

  Läs mer
 • 23
  Mar 2017 Event

  Var där när det händer

  Äntligen slår vi upp portarna till Stockholms nya citykvarter – Urban Escape. Välkommen upp, välkommen bort, välkommen hem! Och framförallt,...

  Läs mer
Visa alla