Liv och rörelse dygnet runt

Från ett tidigare bortglömt kvarter till en öppen och levande plats där människor vill vara. Förvandlingen av Brunkebergstorg är i full gång.

– Som en del av Urban Escape skapar vi tillsammans med Stockholms stad ett öppet och levande citykvarter, berättar Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter.

Upprustningen av torget sker i tre etapper. Den första blir färdig ungefär samtidigt som de två livsstilshotellen öppnar i mars 2017. Torget får granitbeläggning, markvärme i trottoarer, nya körsbärsträd och planteringar, sittmöbler, belysning och renoverade fontäner. Förutom hotellen At Six och HOBO blir det en ny entré till Gallerian, lounger, foajéer, restauranger, takterrasser och en högklassig takkrog.

brunkebergstorg-oversikt-urban-escape

Etapp två och tre handlar bland annat om uteserveringar vid Sergel Plaza och passagen ner mot Sergels Torg.

– Brunkebergstorg är en viktig komponent för Urban Escape, fortsätter Mats Hederos. Nu tar vi och staden ett helhetsgrepp och bygger om cirka 3 800 kvadratmetrar av torget.

Upplev arkitekturen, känn känslan, föreställ dig pulsen. På vår Facebook sida kan du utforska en 360-gradig VR-upplevelse av det nya Brunkebergstorg.

Här kan du se när populärhistoriken Fredrik Lindström leder ett samtal med Finansborgarråd Karin Wanngård, Mats Hederos på AMF Fastigheter och Henrik Jacobsen, VD på At Six om förvandlingen av Brunkebergstorg.

 • Nyhet

  Tjugo dagar med nya takupplevelser i city!

  I mars 2017 invigdes de första publika delarna i Urban Escape kvarteret med hotellen At Six och Hobo tillsammans med...

  Läs mer
 • Nyhet

  Torgfest på Brunkebergstorg

  Kom och fira nya Brunkebergstorg torsdag den 31 augusti. Under en dag flyttar verksamheterna runt Gallerian och Kulturhuset ut på torget –...

  Läs mer
 • Nyhet

  Netlight får nytt hem i Urban Escape

  Just nu är det högtryck i Urban Escape. Brunkebergstorgs två nya hotell, den nya entrén och takkrogen Tak fyller kvarteret...

  Läs mer
 • Nyhet

  Ett nytt citykvarter har öppnat

  Delar av Urban Escape har öppnat! Hotellen At Six och Hobo är redo att möta sina gäster. Samtidigt öppnar vi...

  Läs mer
 • 23
  Mar 2017 Event

  Var där när det händer

  Äntligen slår vi upp portarna till Stockholms nya citykvarter – Urban Escape. Välkommen upp, välkommen bort, välkommen hem! Och framförallt,...

  Läs mer
 • Nyhet

  Vårsalongen i city slog rekord

  1 500 kvadratmetrar konstupplevelse i ruff byggmiljö mitt i city lockade återigen rekordpublik. Vårsalongen 2017 besöktes av 86 834 personer....

  Läs mer
Visa alla