14 augusti, 2017

Torgfest på Brunkebergstorg

Kom och fira nya Brunkebergstorg torsdag den 31 augusti. Under en dag flyttar verksamheterna runt Gallerian och Kulturhuset ut på torget – tillsammans med musik, underhållning, modevisningar, kultur och mat. En stor dag i utvecklingen av Stockholms nya citykvarter Urban Escape!

Vid lunch öppnar ett antal uteserveringar på Brunkebergstorg, DJ:s börjar spela och du kommer kunna följa med på historiska guideturer med arkitekturhistorikern Martin Rörby och brunkebergstorgskännaren Stella Fare. Dessutom finns ansvarig landskapsarkitekt Kristina Menyes på plats för att svara på frågor och berätta mer om det upprustade torget.

Klockan 16 börjar kvällen. Kulturhuset bjuder på underhållning, och Blue Line, Strandels, Stephen Simmonds och Blacknuss står på scen. Modeshow från Gallerian kommer att hållas och så klart finns uteserveringar från HOBO, At Six, Blanche & Hierta, Hawaii Poké, Campfire Bar, caféer och DJ:s på plats.

Välkommen att fira nya Brunkebergstorg med oss på Urban Escape!

Följ gärna evenemanget på Facebook

Program 31 augusti:

LUNCH-/EFTERMIDDAGSPROGRAM
11.30 – Lunchöppning, uteserveringar, mat, café och juice
12.00 – Lunch beats (DJ)
13.00 – DJ

STADSVANDRINGAR
13.00-13.30 – Husen runt torget (Martin Rörby)
13.45-14.15 – Livet runt torget (Stella Fare)
15.00-15.30 – Husen runt torget (Martin Rörby)
15.45-16.15 – Livet runt torget (Stella Fare)
Dessutom är ansvarig landskapsarkitekt Kristina Menyes på plats mellan kl. 13 och 16 för att svara på frågor och berätta mer.

KVÄLLSPROGRAM
16.00 – Välkommen av konferencier
16.15 – Kulturhuset: Riltons vänner sjunger Beppe Wolgers
17.00 – Blue Line
17.45 – Yoga DJ Sessions
18:30 – Strandels
19.15 – Urban Fashion Dance Show 1
19:30 – Artist: Stephen Simmonds med band
20.15 – Urban Fashion Dance Show 2
21:00 – Artist: Blacknuss
21:30 – DJ (Slow beats)

Kom och se Stephen Simmonds med band på Brunkebergstorg.

Blacknuss firar 25 år – den 31 augusti gästar de torgfesten.

Missa inte heller den lovande syskonduon Strandels.

Brunkebergstorg blir mötesplats på nytt
Syftet med ombyggnaden är bland annat att återskapa Brunkebergstorgs roll som mötesplats i city. Det blir nya möbler, ny belysning, blommande magnolior och planteringar på plats. Båda fontänerna rustas upp. Dessutom tillkommer flera nya hotell med ingång från Brunkebergstorg. Kvarteren runt om blir en kombination av kontor, hotell, handel, bostäder, restauranger, mötesplatser och servicetjänster, vilket skapar en spännande mix.

Stockholms stad rustar upp i samarbete med Urban Escape
Torget görs om från grunden. Staden planterar nya träd, placerar ut nya möbler och ny belysning samt rustat upp fontänerna på torget. Vi på Urban Escape, som är en del av AMF Fastigheter, byter ut de befintliga betongplattorna mot granit på hela torget. Vi omvandlar dessutom Gallerian och har öppnat hotellen at Six och HOBO samt flera restauranger och caféer under våren 2017. Företag i teknisk framkant flyttar in den närmaste tiden.

Vill du veta mer om Urban Escape?

MARTA JARZABEK HULTHÉN

Presskontakt + 46 70 585 05 88