Internationell attraktionskraft i Stockholms nya stadsrum

Idén till Urban Escape föddes när stora hyresgäster flyttade ut från city och det fanns läge att tänka nytt. Istället för att se på varje fastighet enskilt blev utgångspunkten att ta ett större grepp.

Med fem hus, fyra gator, två torg och en galleria mitt i city hade vi på AMF Fastigheter ett utmärkt utgångsläge att bidra till utvecklingen av staden. För även om Stockholm växer med två fullsatta bussar med människor varje dag går det inte att slå sig till ro. Det krävs medvetet arbete och gemensamma krafter för att företag och talanger ska fortsätta välja Stockholm.

De senaste åren har vi gjort internationella utblickar, tittat på urbana trender och hittat starka ledstjärnor. Vi har undersökt vad studenter och unga akademiker tänker kring sin framtida arbetsplats. Vi har frågat företagsledare vad de behöver för att kunna växa och växla upp.

Svaret är Urban Escape Stockholm. Ett stadsrum bestående av 130 000 kvadratmetrar där innovation, kunskap och kreativitet styr hur kvarteret byggs om och växer fram. Vi vill skapa en frizon mitt i city där människor kan fokusera, prestera och leverera.

Tillsammans med internationella utblickar, urbana trender och en hel del egna tankar tog Urban Escape form. En stark idé där utgångspunkten är de människor som ska befolka stadsrummet. Det är medarbetarnas samlade kunskap och välbefinnande som bygger innovativa och framgångsrika företag.

Undersökningar visar att framtidens talanger, de som alla företag vill rekrytera, ser jobbet som en förlängning av den personliga identiteten. De är optimistiska, uppkopplade och självmedvetna världsmedborgare. För att de ska kunna mötas och komma vidare i sin utveckling bygger Urban Escape mycket på ”den tredje platsen”. Den gränslösa miljö som vi hittar mellan vårt hem och den klassiska arbetsplatsen. Gator, torg, parker, restauranger, caféer, lounger och foajéer där människor möts och kopplar av. Men tredje platsen är även utrymmen för inspiration, fokus och eftertanke – det som de flesta behöver i sina jobb men som många saknar.

Ett viktigt ledord för konceptet är medskapande. Att våga släppa in, vara nyfiken och förstå andras drivkrafter för att få ny energi.

Urban Escape Stockholm handlar om människor, om förändring och om att bygga internationell attraktionskraft. Det ska vara en salig inspirationsröra där människor kan pusta ut och få energi. Att bli hyresgäst här är att bli medlem i en totalvärld.

Se filmen om Urban Escape

 • Nyhet

  Tjugo dagar med nya takupplevelser i city!

  I mars 2017 invigdes de första publika delarna i Urban Escape kvarteret med hotellen At Six och Hobo tillsammans med...

  Läs mer
 • Nyhet

  Torgfest på Brunkebergstorg

  Kom och fira nya Brunkebergstorg torsdag den 31 augusti. Under en dag flyttar verksamheterna runt Gallerian och Kulturhuset ut på torget –...

  Läs mer
 • Nyhet

  Netlight får nytt hem i Urban Escape

  Just nu är det högtryck i Urban Escape. Brunkebergstorgs två nya hotell, den nya entrén och takkrogen Tak fyller kvarteret...

  Läs mer
 • Nyhet

  Ett nytt citykvarter har öppnat

  Delar av Urban Escape har öppnat! Hotellen At Six och Hobo är redo att möta sina gäster. Samtidigt öppnar vi...

  Läs mer
 • 23
  Mar 2017 Event

  Var där när det händer

  Äntligen slår vi upp portarna till Stockholms nya citykvarter – Urban Escape. Välkommen upp, välkommen bort, välkommen hem! Och framförallt,...

  Läs mer
 • Nyhet

  Vårsalongen i city slog rekord

  1 500 kvadratmetrar konstupplevelse i ruff byggmiljö mitt i city lockade återigen rekordpublik. Vårsalongen 2017 besöktes av 86 834 personer....

  Läs mer
Visa alla